Bestaande deur vervangen

De situatie waarin een deur met kozijn wordt vervangen voor een stalen deur met een stalen kozijn.

De meeste aanbieders van stalen deuren maken, leveren en / of plaatsen (monteren) stalen deuren en panelen. Dit wordt in het algemeen gedaan in een af-situatie. Dit wil zeggen een opening die netjes is afgewerkt (gestukt en geschilderd). En dus geen ‘oud’ kozijn meer heeft.

Bestaande deuren en kozijnen moeten worden verwijderd. En de opening moet daarna weer netjes worden afgewerkt. Zodat alles weer gestukt, haaks en waterpas is. Vanaf dat moment kunnen / komen aanbieders de stalen deuren en panelen pas inmeten. Er kan dan pas exact worden bepaald, hoe groot en breed de stalen deuren en panelen kunnen worden. Vaak worden de maten opgemeten met een laser. En wordt vervolgens de productie gestart. Een aantal weken later worden dan de deuren geleverd en/of geplaatst.

Let op! Bij het (laten) verwijderen van het oude kozijn kan er een ‘gat’ in de vloer ontstaan. Dit heeft te maken met het feit dat het kozijn doorloopt tot aan de betonvloer. Vervolgens is om het kozijn de vloer gelegd. Nu wordt het kozijn verwijderd en ‘mis’ je hier een stukje vloer.

Een dergelijke situatie is op te lossen door het plaatsten van een opvulstukje. Dit kan wanneer er sprake is van een houten- of tegelvloer en men heeft nog stukje vloer over.

Of door het plaatsen van een stalen afdekplaatje in de zelfde RAL-kleur als de deur. Dit plaatje wordt dan over de gaten in de vloer geplaatst waarop vervolgens het kozijn rust.

Voorbeeld details vloerplaatje bij gat in vloer - stalen deuren kooptips
Voorbeeld details vloerplaatje bij gat in vloer

4 antwoorden op “Bestaande deur vervangen”

  1. Goed dat je attent maakt op deze haken en ogen bij de vervanging van een deur en kozijn. Bij ons gaat volgende week de pui eruit en wordt helemaal vervangen. Nou hebben we een professional in de arm genomen. Toch is het altijd nuttig om goed beslagen ten ijs te komen.

  2. Ik wist niet dat bestaande kozijnen verwijderd moeten worden wanneer je een deur als deze wil laten plaatsen. Wellicht zijn er ook alternatieven die beter passen in mijn woning. Ook denk ik erover na om bestaande deuren te renoveren door er een ruit in te plaatsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *