Prijzen Vergelijken

Prijzen, deuren en service vergelijken

Alleen de prijs van een stalen deur zegt nog niet zoveel. Er zijn namelijk verschillende aanbieders met verschillende ontwerpen die verschillende prijzen hanteren. Hoe kan je nu het beste de prijzen vergelijken van stalen deuren? Of beter nog de aanbieders van stalen deuren vergelijken. Kortom, waar moet je op letten bij het kopen van stalen deuren?

Een goede vergelijking tussen de verschillende soorten en aanbieders van stalen deuren maak je, door appels met appels te vergelijken. Vraag bij verschillende aanbieders offertes aan en vergelijk de offertes op eenzelfde manier. Let bij het vergelijken van prijzen en aanbieders op de details van de deuren (de afwerking), maar ook zeker op de aangeboden service.

Stalen deuren details

Met betrekking tot de afwerking van de stalen deur is het belangrijk het volgende te achterhalen.

De soort stalen profielen

Uit welke soort stalen profielen wordt de deur opgebouwd. En vind je deze profielen en dus de opbouw van de uiteindelijke deur mooi.

Een stalen deur is namelijk, maatwerk. Het opbouwen van een stalen deur kan op verschillende manieren en met verschillende soorten stalen profielen. Dit kunnen hoekprofielen, hop- / kokerprofielen, Jansen profielen of een combinatie hiervan zijn. Ieder profiel heeft zijn eigen uitstraling. En het ene profiel is duurder dan het andere.

Daarnaast bieden sommige aanbieders de stalen deuren aan met de authentieke afwerking, waarin het glas vastzit met stopverf.

Voor een indruk van verschillende soorten stalen profielen zie de Pinterest pagina: Stalen Deuren Details.

De Lasnaden

De ene lasser werkt netter dan de andere lasser. Dit zie je met name terug in de lasnaden (lasrupsen).

Voor een grove, robuuste afwerking is het mogelijk om de lasnaden te behouden. Meer gebruikelijk is het om de lasnaden weg te werken. De lasser slijpt dan na het lassen en voor het coaten de lasrupsen weg. Op deze manier heeft de deur gladde en onzichtbare overgangen.

Voorbeeld lasnaad weggewerkt en niet weggewerkt

Let op! Het is door ruimtegebrek vaak niet mogelijk om de lasrupsen bij de grepen weg te slijpen. Hieraan herken je de echte lasser, de vakman. Die weet met een minimale lasnaad de greep toch stevig te bevestigen.

Voor een indruk van verschillende soorten afwerkingen van lasnaden zie de Pinterest pagina: Stalen Deuren Details.

De poedercoating

Is er sprake van een enkele of een dubbele poedercoating. Een dubbele coating hecht beter aan de deuren en kan dus beter tegen een stootje. De lak beschadigd hierdoor minder snel (krassen).

De RAL-kleur

Is iedere RAL-kleur mogelijk? En is dit inbegrepen bij de prijs? Sommige aanbieders hanteren voor bepaalde kleuren of structuurvarianten een meerprijs.

Veiligheidsglas

Volgens bouwbesluit dienen de onderste ramen, uit veiligheidsoverwegingen, te bestaan uit veiligheidsglas. De vraag is of dit ook bij jouw aanbieder het geval is. En of dit bij alle ramen is.

Veiligheidsglas werkt hetzelfde als het glas in de voorruit van de auto. Wanneer dit beschadigd blijft het glas zitten in de deur en valt niet in scherven uiteen. Veiligheidsglas is namelijk opgebouwd uit meerder glasbladen die verbonden zijn met folie.

Sommige aanbieders gebruiken dit alleen bij de onderste ramen. Het is beter om dit bij alle ramen te gebruiken. Los van de veiligheid voorkom je zo ook eventueel kleurverschil in het glas.

De vakverdeling

Welke vlakverdelingen vind je mooi en zijn van toepassing op de offerteprijs? Wanneer je meer vlakken wenst dan is dit vaak van invloed op de prijs. Zeker wanneer er een extra verticale lat van toepassing is. Deze verdeeld bijvoorbeeld 3 vlakken naar 6 vakken of 4 vlakken naar 8 vakken.

De service

Met betrekking tot de service is het belangrijk om het volgende te achterhalen.

Het inmeten

Komt de aanbieder van de stalen deuren ook inmeten voor de opgegeven offerteprijs? Sommige aanbieders berekenen dit apart en / of geven aan dat je dit ook zelf kan.

Ik adviseer je dit niet zelf te doen. Je loopt een groot risico wanneer je niet precies weet hoe dit moet. Als later namelijk blijkt dat de deur niet past, krijg je hier een discussie over met de aanbieder. En trek jij waarschijnlijk aan het kortste eind.

Plaatsing en / of bezorging

Komt de aanbieder de deuren ook bezorgen en plaatsen voor de opgegeven offerteprijs? Of wordt hier een meerprijs voor gerekend. Sommige aanbieders vermelden de prijzen van levering apart of laten deze weg. Vraag dit dus even na.

Btw

Is de offerteprijs inclusief of exclusief btw? Het is gebruikelijk wanneer een aanbieder te maken heeft met consumenten, te werken met prijzen inclusief btw. Het is echter geen garantie dat de prijzen ook inclusief btw zijn.

De levertijd

Wat is de levertijd van de het moment van inmeten tot plaatsing? De levertijd kan enorm verschillen per aanbieder. Van een paar weken tot een paar maanden.

De garantie

Wat zijn de garantievoorwaarden? Welke garantie biedt de leverancier in geval van problemen. En op welke termijn lost hij deze zaken op?

Een goede stalen deur is onderhoudsarm en geeft eigenlijk nooit problemen. Maar er kan altijd wat gebeuren of iets aan de hand zijn. Slechte poedercoating, krassen op de deur tijdens de montage, sluiting verloopt stroef, etc.

Vraag na wat de meest voorkomende problemen of ongemakken zijn bij stalen deuren en hoe het bedrijf hiermee omgaat. Een bedrijf zegt dat er nooit problemen zijn is niet geloofwaardig. De kern is, dat ze weten dat dergelijke problemen kunnen optreden. Dan weten ze vaak ook hoe ze dergelijke zaken kunnen oplossen.

Conclusie

Op een goede manier prijzen vergelijken van stalen deuren kan alleen maar wanneer je ook de service en de details van de deur vergelijkt.

Meer weten?

Tips over het kopen van stalen deuren vind je bij stalen deuren kooptips. Meer informatie over de verschillende soorten stalen deuren vind je onder soorten stalen deuren.

De meest voorkomende vragen bij de aankoop van stalen deuren vind je onder vragen.

Overweeg je stalen deuren te kopen. En heb je het antwoord op jouw vraag niet gevonden op de site. Mail je vraag dan gerust naar: info@stalendeurenkooptips.nl